NAJWA ANAF: This Is What They Called Surviving!

Thursday, March 13, 2014

This Is What They Called Surviving!

Assalamualaikum and Hi there!

Firstly, nak minta maaf banyak2 sebab dah janji nak update bulan lepas tapi tak update2. Hadoiii.. Maaf lah ye, saya ni muda tapi tua.. Asyik lupa je memanjang. Ni pun nasib baik buka blog. Eheh, macam lah ada orang nak baca blog ni. Tak apa, tak ada orang nak baca saya cakap sorang2 je lah. HEWHEW.

Bulan yang ketiga! Bulan yang ketiga saya jadi babysitter Hasya and Haidar and of course there's Aqmal. Kadang2 tu stress lah juga, Yelah tak cukup tidur, makan, rehat and I even doesn't have time to read nor write my novels.. Huwaaa.. memang tak siaplah kan novel haku macam ni.. Tapi sometimes, benda ni lah yang paling saya suka. Bila budak2 ni ada 'FIIL' diorang tersendiri. Si hasya, bila mandi suka buat muka and lepas tu suka buat suara tanda dia dah habis B.O . Si haidar, suka menjerit and such a DRAMA KING! Tapi gaya dia kelakar and suka ketawa. Si Aqmal ni, suka memberontak and malas nak belajar tapi dia tersangatlah lurus and jujur orangnya. Kalau sesetengah budak buat salah diorang terus lari, tapi si Aqmal ni datang jumpa saya and mak then mengaku yang dia ada buat salah. And yeah, bila budak2 jujur macam ni, nak marah pun tak jadi. But, kalau dia malas nak belajar memang saya marah dia. Maaf, saya memang strict sikit pasal belajar ni (walaupun saya ni pun pemalas) kalau nak mengajar orang, saya akan pastikan diorang betul2 faham. Tapi mak kata dengan budak2 ni, kena pandai main psychology. Uhuk, tersedak. Macam mana tu?  Mak selalu pesan kalau hari ni kita tegas dengan diorang, esoknya kita kena berlembut dengan mereka. Tak boleh nak 24 Hours mengamuk je dengan diorang nanti hilang takut and respect mereka pada kita. TRUST ME, I've been in this situation bila budak2 dah mula kurang ajar sebab kita asyik marah dia je.. Then kalau dia buat apa2 yang kita rasa bahaya, NEVER SAY NO. BUT, nasihatkan diorang by explain apa akan jadi kalau diorang buat macam tu. Thats are some tips that I get from the oldies (SORRY MAK) .

Okay cerita pasal benda lain pula. SPM Result's DAY is just around the corner! Literally, less than a week! HUWAAAAAA~~ Takutnyaaaa!!!! >.< Risau kalau tak dapat keputusan baik, nanti tak dapat sambung belajar and confirm nanti kena bandingkan dengan cousins yang pandai2 belaka tu. Oh Najwa, relax lah. Let bygone be bygone. Kau dah usaha just TAWAKAL pada Allah SWT . Apa pun result yang kau dapat bukannya dapat menetukan masa depan kau. Semuanya terletak pada takdir. Kalau tak dapat U pun, Kahwin jelah apa ada hal?? HAHAHA.. I wish I could just no to think about it. So, That's all for today cukuplah entri kali ni yang tak berapa nak panjang sebab nak tulis ni pun kena tunggu budak2 tidur sebab hari ni bagi cuti dekat emak.. haha

P/S: To all Batch of 96, GOOD LUCK DEARIES! Remember, what ever the result is, it's not going to change your future. May Allah gives us the best for us! Aamiin.

Assalamualaikum.

2 comments:

Kasihsuci said...

Cntik la najwa skrg..........im jealousing

Kasihsuci said...

Cntik la najwa skrg..........im jealousing